@batuterang

Ikon

Salam Aidiladha

Minggu depan periksa.

7 subjek.

1 matlamat.

Moga dipermudahkan juga urusan kalian.

Advertisements

Filed under: coretan, ,

Maaf Zahir Batin

doa berserah diri

SELAMAT HARI RAYA

Filed under: coretan,

10Zulhijjah=8Disember=Raya Haji

Raya Haji tahun ini, seperti tahun lalu.

Beraya di kelas.

Itu je nak cakap pon.

Ok. Tukar tajuk.

Pasal satu perkara ni. Aku ingatkan  sudah reda. Rupa-rupanya tidak. Dulu kerap juga keluar. Lepas tu senyap sekejap. Kemudian timbul balik.

Jangan risau. Bukan entri luahan rasa marah. Rileksi diri anda.

Baca baki entri ini »

Filed under: coretan, T.I.M, , , ,

10 Zulhijjah = 20 Disember = Raya Haji

Sekarang ni atok sedang melukis. Bukan melukis kartun, tetapi sedang melukis pelan suatu barang. Sepatutnya kena hantar semalam, tapi memandangkan faham last minutes cara nak melukis, tak sempat nak siap dan esok merupakan due date yang kedua.

Oleh yang demikian, atok telah memutuskan untuk siapkan kerja ni dulu sebelum tidur. Kalo siap sebelum kelas bermula, tidur waktu kelas kot.

Hmm…

Sejak kebelakangan ni, atok semakin sibuk dengan tugasan dan aktiviti luar yang menyebabkan masa untuk aktif dengan kelab dan sebagainya menjadi terhad. Tambahan lagi, tugasan untuk cuti musim sejuk ni telah pun diberi. Yang dahsyatnya, kena siapkan kerja tu (4kali lebih banyak dari cuti musim panas dulu tu) dalam masa dua minggu!!!

Kedahsyatannya atok terima dengan berlapang dada.
Sebab apa?
Otak atok akan bertambah geliga. InsyaAllah.

Terpaksalah Solat kat Bilik

Di dalam kemeriahan umat Islam menyambut perayaan Aidul Adha di negara masing-masing, dengan solat sunat raya, aktiviti melapah, mengagih daging korban dan sebagainya, atok kat sini ikut kuliah. Sebenarnya, nak minta tak datang pun tak mengapa, tapi memandangkan subjek hari ni antara yang susah, terpaksalah atok memadamkan hasrat untuk beraya di Kobe dengan senior-senior.

Cuti Fuyu

di Jepun ketam dipanggil kani
kalau daging ayam disebut toriniku
tak sabo atok menanti
tibanya cuti fuyuuuuuu

2 darab 2 sama dengan 4
2 tambah 2 pon sama dengan 4
sebab tak tahan dok satu tempat
kali ni atok nak pi merata tempat

orang jepun suka perayaan
kawan atok pula suka main Wii
seminggu ni nak main
seminggu lagi nak study

Selamat…

Filed under: kisah atok,

Mencari jalan, untuk terus memberi.

Twitter?

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

PAPAN

portal