@batuterang

Ikon

Merah Hijau Kuning

pasukan kedah

1. Berjayakah pasukan hijau negeriku, Kedah menewaskan negeri kelahiranku, Selangor pada perlawanan malam ini?

Utusan menyatakan, Ramai ramal Selangor juara.

TheStar menyatakan, Giant task for Kedah.

Ketiadaan pemain import dan bermain di kubu lawan mungkin merupakan faktor utama mengapa ramai meramalkan sedemikian.

Apapun, kita saksikan malam ini. Tidak kira Selangor ataupun Kedah yang bakal menjadi juara, yang penting main dengan semangat kesukanan. Itu yang akan membanggakan aku, mungkin juga hangpa semua.

Dan suatu perkara yang pasti la ni, aku sokong Kedah.

KEEEEEDAH. KEDAH PANTANG KALAH. WALAU SAKIT JATUH DAN REBAH…

2. Turki membuatkan aku tersenyum. Apa yang menarik mengenai mereka pada kejohanan EURO kali ini?

Turkey had come from behind to beat Switzerland 2-1 and then scored two goals in the final three minutes to beat the Czech Republic 3-2. (sumber:theStar)

Dan ini berlaku juga pada perlawanan suku akhir pagi tadi.

Semih Senturk scored a 120th-minute equalizer Friday for a 1-1 draw after extra time. One minute earlier, Ivan Klasnic gave Croatia the lead at Ernst Happel Stadium. (sumber:theStar)

Akhirnya:

Goalkeeper Rustu Recber then saved Mladen Petric’s spot kick for the Turks to win the ensuing penalty shootout 3-1 and complete their third rallying victory at Euro 2008. (sumber:theStar)

Sugoidesho.

p/s: Bang Mi, aku balaih gambaq dari blog hang.

hijau kuning

3.

Prit priiiiiiiiiiit.

Lega hatiku lega. Riang hatiku riang. Sang Kenari berjaya mempertahankan Piala FA yang dimenangi tahun lepas, menewaskan ‘The Red Giants’ dengan jaringan 3-2. Kemenangan itu, secara tidak langsung [mungkin] berjaya mengubah persepsi orang ramai terhadap kebolehan anak muda kita. La ni depa berjaya membuktikan di peringkat nasional, InsyaAllah mereka juga akan berjaya membuktikannya di peringkat antarabangsa. Itupun jika ketuanya bijak.

Kepada alan, madhan, boshi dan penyokong Merah Kuning yang lain, jangan bersedih no. Lepas ni, mugkin hari anda.

4.

guus hiddink

Kejohanan Eropah kali ini banyak kejutan. Selepas Turki, kali ini giliran Rusia pula. Mereka berjaya menyingkirkan pasukan pilihan, Belanda pada saingan suku akhir pagi tadi dengan jaringan 3-1 selepas bermain selama 120 minit.

Oranje yang menang kesemua perlawanan peringkat kumpulan seakan tidak dapat beraksi sepenuhnya pagi tadi. Asakan bertali arus anak buah Guus Hiddink membuatkan jentera pertahanan kelam kelibut terutamanya ketika ‘counter-attack’ dilancarkan. Rembatan jarak jauh pemain Rusia juga kekadang mencemaskan penjaga gawang Belanda. Sekian ulasan ringkas.

Untuk ulasan yang lebuh lanjut, layarilah TheStar dan Footytube.

p/s: lah, nampaknya tak menjadi realiti harapan dan ko takkan mengahadapi dilema nanti.

[Dikemaskini pada 22062008 1734]

Filed under: coretan, , , , , , , ,

4 Responses

  1. alan berkata:

    takde2.. slangor gak menang!! haha..

  2. panglima berkata:

    Salam…ko sokong turkey gak ke? bagus2.. Kita tengok turkey vs holland final nnt. Time tu aku akan dilanda dilema utk sokong yg mana..

    Salam Mujahadah,
    Assalamualaikum wbt…

  3. alan berkata:

    kalah la plak~ aisey.. tapi kedah menang pon luck je.. slangor yg banyak serang..huh!!

  4. mafiqam berkata:

    alan : selangor banyak serang bila sorang dah kena kad merah. sebelum tu tak jadi je

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Laman

Arkib @batuterang

Kalendar Entri

Jun 2008
S M T W T F S
« May   Jul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategori

%d bloggers like this: