@batuterang

Ikon

cuti ooo cuti

berlalunya 31 hari dalam bulan 3 tahun 2008 masihi ni seperti kelipan mata. terasa laju peredarannya. sungguh cepat.zupp…

zass…

begitulah jika diterjemahkan ke bahasa bunyi. cukup dengan dua contoh sahaja. tak boleh lebih-lebih sebab kata orang,

sekali sekala
dua kali dua kala
tiga kali
naik kepala

pusing-pusing
selama sebulan ni, merata gak aku pusing. kat bawah ni sekadar ringkasan sahaja.
  1. hokkaido – tour bersama okasan Din and the gang. waktu ni penuh dengan salji putih. mungkin cuti musim panas ni akan ke sana lagi. tunggu kedatangan aku ye cik abang P-yah. pengesahan akan dibuat sebelum cuti bermula. hehe…
  2. fukui – jumpa bro jiji sebelum beliau berangkat pulang ke tanah air. ingat nak usha juga senpai yang diberi jolokan tsubasa. malangnya, dia di malaysia. tak dapek kawe nak jumpo.
  3. himeji safari – pergi dengan host family. safari ni berbeza daripada zoo. satu, boleh perhati dari jarak yang dekat. dua, kalau zoo, haiwan yang berada dalam kurungan. tetapi safari adalah yang sebaliknya. huhu..
  4. osaka – menyambut kedatangan 98 orang junior di hotel. seronok tengok diorang. macam-macam kerenah ada. harap lepas ni takde yang keluar jalan-jalan pakai selipar hotel ye.
  5. tokuyama – tidur di kosen Din. kat sini aku berjumpa buat kali kedua dengan okasan Din, muay get chi dan seniornya, alan . menetap kat kosen atas bukit ni best gak. boleh nampak bandar.
  6. hiroshima – mula-mula ke miyajima dengan Din dan Mu. pastu menginap di japanese-style house (ryokan) sebelum berkunjung ke bekas tapak pengeboman nuklear pada keesokan harinya. mungkin akan ke sana lagi pada cuti yang akan datang. siapa nak ikut bagitau k.
  7. kankuu (関空) – untuk pengetahuan cik alan dan yang lain, kankuu ni shortform kepada kansai kuukou yakni lapangan terbang kansai. aku ke sana untuk menghantar bro jiji balik. kitorang tidur kat sana lepas pusing-pusing osaka. itulah pengalaman pertama bermalam di airport. waktu balik malaysia nak tidur kat sana lagi. kerusi sedap dibuat tempat pembaringan😛
mendarat pakai kot, berlepas pon pakai kot
masa untuk bekerja

tahun ni, tanggungjawab yang dipikul semakin berat. sebagai abang, senior, pelajar dan macam-macam lagilah. suami ?

huyyo… belum tiba masanya.

jya ne…

p/s: entri mengenai pusing-pusing hokkaido masih dalam proses

Filed under: coretan,

3 Responses

  1. asuhara berkata:

    amboi aiii..jalan sakan nooo..

    anyway, asuhara dah pegi tempat2 dr no 3-7 tu. Cuma kat hemeji sempat singgah kat castle n garden kat sebelah dia tu before tetinggal flight balik mesia kat kansai Airport yg famous tu. (design by famous jpnese architect kan). 3 minggu ‘backpacking’ ke jpn mmg subarashee lah!

    p/s: tunggu cerita awk kat hokkaido ni…

  2. mafiqam berkata:

    3 minggu meronda jepun!?
    cuti banyak tuuuh
    dasat tuuuh…

    himeji safari
    kena p naik kereta
    takde eki yg terdekat
    rasanya la…

    p/s:pasal hokkaido…kena tunggu lama sket.sabo je la cik akak. hehe…

  3. asuhara berkata:

    3 minggu pun x cukup tu…
    rasa nak 3 thn jek…

    p/s: jangan la nnt sampai asuhara dah pegi dah! ehehehehe..

    ja’ matta neh

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Laman

Arkib @batuterang

Kalendar Entri

April 2008
S M T W T F S
« Mar   May »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategori

%d bloggers like this: