@batuterang

Ikon

Hijau Negeri Kedahku

PENDAHULUAN

resah dibuatnya semalam. menunggu keputusan pilihan rakyat negara tanah airku. ternanti-nanti samada ada cakap-cakap yang ku baca selama waktu berkempen ini akan menjadi realiti.

TERKEJUT

sebelum mata terlelap (ingat nak gagahkan diri sampai habis), BN sudah tersungkur di 3 negeri-kedah, kelantan, pulau pinang. bila baca keputusan keseluruhan kat internet pagi tadi, BN rebah lagi di 2 negeri !!!! kali ini di selangor dan perak. dua negeri ni terutamanya selangor, negeri kelahiranku tak sangka pula boleh bertukar tangan.

tapi, kejutan yang aku rasa masih di tahap yang rendah. sebabnya, ada orang yang lagi terkejut.

ULASAN

ingat nak ulas mengenai PRU ni. tapi ada terjumpa ulasan yang best. aku tak berani nak copy sebab cik abang ni macam ganas je. so, klik je kat sini.

PENUTUP

kepada yang menang jangan lupa janji manis mu. jangan besar kepala. nanti aku sekeh kepala tu sampai licin. yang kalah, perbanyakkanlah muhasabah diri. banyak yang kurang sebenarnya. jumpa lagi 5 tahun dengan harapan kamu semua lebih gentleman.

p/s: statistik bagi dewan rakyat kat sini. dewan undangan negeri pula kat sini. nak yang lagi detail kat sini. tapi, aku rasa mungkin link ni tak akan kekal. harap maklum.

jya ne…


now u knew their power

Filed under: coretan, ,

One Response

  1. naimothman berkata:

    Negeri kedah negeri ku jua.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Laman

Arkib @batuterang

Kalendar Entri

Mac 2008
S M T W T F S
« Feb   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategori

%d bloggers like this: